Despre Dyson - Site oficial
James Dyson

„Ca toata lumea devenim frustrați de produsele care nu funcționează cum trebuie. Ca ingineri proiectanți facem ceva in privința asta. Reprezentam invenția si perfecționarea”

A new idea design

O nouă idee

In 1978, James Dyson a devenit frustrat de performanța ce scade a aspiratorului lui. Dezmembrând-ul a descoperit că sacul se înfunda, cauzând pierderea puterii de aspirație. Tocmai ce construise un ciclon industrial pentru fabrica in care lucra ce separa particule de vopsea de aer folosind forța centrifugală. Oare același principiu ar putea funcționa si la aspiratoare? S-a pus pe treabă. Cinci ani si 5.127 prototipuri mai târziu, el inventase primul aspirator fără sac.

G-force

Forța G

Aspiratorul lui James Dyson a fost vândut prima dată in Japonia, țara unltimelor tehnologii. Cunoscut sub numele de „G-Force”, i-a impresionat pe japonezi cu performanța lui si rapid a devenit un simbol de referință, vâzându-se pentru $2.000 bucata. De asemenea a câștigat Târgulu de Design Internațional din 1991 in Japonia

DC01 vacuum cleaner

DC01

Cu redevențele din vâzările G-Force, James Dyson a fost capabil să-ți înființeze compania, Dyson Ltd. În 1993 și-a deschis propria fabrică si centru de cercetare in zonele Cotswold, și s-a apucat de lucru la un nou aspirator – unul care sa capteze particule si mai mici de praf. Se numea DC01, de la „Dual Cyclone”, devenind primul aspirator care să îsi păstreaze 100% din puterea de aspirație 100% din timp.

Dyson today world map

Dyson astăzi

Azi, există aparate Dyson in peste 65 de țări din lume. Dyson s-a dezvoltat de un om si o idee la o companie tehnologică cu peste 1.000 de ingineri in intreaga lume. Dar nu se oprește aici. La bază e o echipă in continuă expansiune de ingineri si oameni de știintă. Mai multe idei. Mai multe invenții.

Dyson engineers

Inginerii Dyson

Inginerii si oamenii de stiință Dyson din Marea Britanie, Singapore si Malaezia se dedică a inventa si perfecționa aparatele Dyson. Ei vin dintr-un spectru larg de discipline: dinamica fluidelor, robotică, acustică, electronică si microbiologie acestea fiind doar câteva. Fiecare este expert in domeniul lui. Lucrând împreună, ei asigura că aparatele Dyson depașesc performanțele celorlalți si că sunt construite să dureze.

Machine close up

Dyson în întreaga lume

De la Malmesbury până în Malaezia și din Chicago pănă în Singapore, Dyson are echipe în întreaga lume. Fiecare joacă un rol important in succesul companiei. Cel mai recent, Dyson a investit intr-o instituție de dezvoltare a motoarelor în Singapore. Scopul ei principal fiind producția cu precizie a motoarelor digitale Dyson – o tehnologie cheie ce stă la baza ultimelor aparate Dyson

Dyson office - Malmesbury

Cercetare, Design & Dezvoltare

Toată cercetarea, designul si dezvoltarea tehnologiei Dyson este dezvoltată inițial la sediul Dyson din Malemsbury, Anglia. Acolo e unde James Dyson si echipa lui de ingineri lucrează din greu, găsind neîncetat soluții pentru a perfectiona lucrurile.

Prototype of a Dyson Cylinder vacuum cleaner

Rafinează. Perfecționează. Rafinează. Perfecționează.

Inginerii si oamenii de știință Dyson își rafinează ideile neîncetat. Astazi creerea de prototipuri este mai rapidă si mai sofisticată, dar asta nu inseamnă că fac economie. Din contră, inginerii fac mai multă prototipare cu scopul de a perfecționa.

Dyson materials

Stiința materialelor

Aparatele Dyson au integritate structurală. Pe cât de rezistente pe atât de ușoare. O bună cunoaștere a geometriei si a materialelor de ultimă generație îi facilitează pe inginerii Dyson să facă mai mult cu mai puțin. Mai puține materiale, greutate mai mică, mai puține deșeuri.

James Dyson Foundation

Proiectând viitorul – Fundația James Dyson

Inginerii sunt cei ce rezolvă probleme în lume. Și avem nevoie de mai mulți ca ei. Din acest motiv James Dyson este pasionat de a încuraja mai mulți tineri să urmeze cariere in stiință, tehnologie si inginerie. Fundația James Dyson este o organizație caritabilă care sprijină sudenți și profesori prin burse, programe educaționale si materiale didactice.

James Dyson Award - Titan Arm

Premiul James Dyson

Premiul James Dyson este un premiu international pentru design. Este creat pentru a inspira următoarea generație de ingineri prin a le celebra munca si a-i face recunoscuți pe o platformă globală. Premiul este acordat de către Fundația James Dyson cu scopul de a încuraja oameni tineri către inginerie și design pentru a-și implini potențialul și a deveni ingineri.

;